______________________________________________________________________________

IKLANEKA RINGKAS@PKBC

BERITA BAIK UNTUK KAKI PANCING

Khidmat sewaan bot berenjin dan tanpa enjin
Di Sungai Belat Batu 3 Kuantan
Hubungi Tuan Haji Roslan (hj. Lan) 013-9454682.


KHIDMAT PENGIKLANAN RINGKAS DI RUANGAN INI
Untuk Maklumat Lanjut, Sila Hubungi Sdr. SUK Kawasan Kuantan.


Perlancaran Bulan Infaq Pas Pahang______________________________________________________________________________

Tuesday, March 31, 2009

Bakal PM:Kerajaan dicabar saman media asing

Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang
Tue Mar 31, 09 11:49:52 am MYT

"...bakal Perdana Menteri Malaysia yang baru mestilah dibersihkan terlebih dahulu dari sebarang fitnah sebelum layak memegang tampuk pemerintahan.."

Sekarang ini seluruh rakyat dalam negara ini dan dunia sedang menyaksikan satu lagi episod perubahan kepimpinan bagi negara Malaysia. Perubahan kepimpinan ini juga adalah merupakan satu sejarah yang akan dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia, kerana ianya berlaku terhadap barisan kepimpinan UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang memegang tampuk pemerintahan kerajaan di peringkat persekutuan.

Perubahan ini adalah bukannya hal dalaman UMNO dan BN semata-mata, tetapi ianya juga turut memberi kesan kepada seluruh rakyat yang bernaung dalam negara Malaysia tercinta ini.

Semua rakyat tidak mengira latarbelakang agama dan kaum, parti-parti politik yang sah di sisi perundangan negara, dan segala bentuk perubahan polisi kerajaan yang baru nanti adalah berlaku hasil dari perubahan kepimpinan ini.

Parti Islam SeMalaysia (PAS) berpendapat bahawa kepimpinan adalah merupakan satu amanah yang sangat besar, dan ianya wajib dipikul oleh orang yang bukan sahaja layak dan adil tetapi juga perlu dilihat bersih amal perbuatannya. Risiko mempunyai kepimpinan yang rosak akhlak dan mempunyai seribu satu macam bebanan fitnah adalah sangat tinggi, di mana maruah negara adalah menjadi taruhannya.

klik di sini untuk bacaan selanjutnya.

sumber : harakahdaily.net

No comments: